środa, 5 listopada 2014

Muffiny jogurtowe z jabłkiem

Pycha,  pycha i jeszcze raz pycha. Są to najlepsze muffiny jakie kiedykolwiek upiekłam.  Zapach cynamonu i jabłek w jesienny wieczór to najpiękniejszy zapach. Jogurt sprawia, że muffiny są wilgotne, również za sprawą kawałków jabłka.


Składniki suche:
-1 1/2 szklanki mąki
-1/2 szklanki cukru
-2 łyżeczki proszku d /p
-1 łyżeczka cynamonu

Składniki mokre :
-2 jajka
-1/2 szklanki jogurtu naturalnego
-1/4 szklanki mleka
-1/4 szklanki oleju
-1 jabłko

Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni.  W jednej misce mieszamy suche składniki,  w drugiej mokre.Do mokrej masy dodajemy sypkie produkty. Na koniec dodajemy jabłko obrane i pokrojone w kostkę.  Masę rozlewamy do foremek na muffiny i pieczemy ok. 25 minut.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz