Pycha, pycha i jeszcze raz pycha. Są to najlepsze muffiny jakie kiedykolwiek upiekłam. Zapach cynamonu i jabłek w jesienny wieczór to najpiękniejszy zapach. Jogurt sprawia, że muffiny są wilgotne, również za sprawą kawałków jabłka.
Składniki suche:
-1 1/2 szklanki mąki
-1/2 szklanki cukru
-2 łyżeczki proszku d /p
-1 łyżeczka cynamonu
Składniki mokre :
-2 jajka
-1/2 szklanki jogurtu naturalnego
-1/4 szklanki mleka
-1/4 szklanki oleju
-1 jabłko
Piekarnik nagrzewamy do temperatury 180 stopni. W jednej misce mieszamy suche składniki, w drugiej mokre.Do mokrej masy dodajemy sypkie produkty. Na koniec dodajemy jabłko obrane i pokrojone w kostkę. Masę rozlewamy do foremek na muffiny i pieczemy ok. 25 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz