Ciasto czekoladowe:
- 1 margaryna
- 1/3 szklanki mąki
- 2 cukry waniliowe
- 1 czekolada gorzka
- 1 czekolada mleczna
- 5 jajek
Roztapiamy tłuszcz z czekoladą w kąpieli wodnej. Pozwalamy masie ostygnąć. Następnie do czekolady dodajemy cukier, mąkę i jajka i miksujemy krótko na średnich obrotach. Pieczemy na papierze, w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni, około 20 minut.
Krem porzeczkowy:
- 1 serek naturalny Twój smak
- 1/2 szklanki cukru pudru
- troszkę śmietany kremówki
- mrożone, czarne porzeczki
Serek naturalny miksujemy z taką ilością śmietanki, aby krem nie był zbyt rzadki. Dodajemy cukier puder. Wcześniej pozwalamy porzeczkom się rozmrozić, kiedy już będą gotowe delikatnie łączymy je z masą. Pozostałym sokiem polewamy wierzch kremu. Możecie również przełożyć brownie kremem, a wierzch posypać cukrem pudrem.
Pozdrowienia dla wszystkich mam:)
mmm :) cudo ! :)
OdpowiedzUsuńps. dziękuję za zgłoszenie przepisu do konkursu! :)