Masa na placuszki:
- opakowanie mrożonego szpinaku nierozdrobnionego
- 2 ząbki czosnku
- 1 cebulka
- 1 jajko
- gałka muszkatołowa, sól, pieprz
- mąki na oko
Szpinak podsmażamy na oleju, kiedy ostygnie, dodajemy pozostałe składniki. Mąki powinniśmy dodać tyle, aby konsystencja masy była taka, jak na placki ziemniaczane. Na rozgrzany olej polewamy łyżkę masy, smażymy po kilka minut z obu stron. Na koniec placuszki polewamy jogurtem naturalnym lub greckim i posypujemy gęsto koperkiem.
Smacznego zielonego :)
szpinak uwielbiam i mogłabym się nim zajadać bez przerwy! dzisiaj zrobiłam z nim nawet jajówę :D
OdpowiedzUsuńplacuszki wyglądają przepysznie!
Ja mam podobnie:) jestem strasznie ciekawa tej jajecznicy ze szpinakiem, dobra:) ?
OdpowiedzUsuń