Składniki :
- 1 szklanka( czyli 17 dkg) mąki
- 1/2 szklanki cukru
- 1/2 szklanki roztopionego masła
- 1/2 szklanki miąższu z dyni
- 3 jajka
- 1 1/2 łyżeczki proszku d/p
- cynamon, goździki, imbir
- sok z pomarańczy
- 1 jabłko
- cukier puder
Miąższ z dyni miksujemy razem z odrobiną soku pomarańczowego, dodajemy jajka, cukier, mąkę, na samym końcu masło i przyprawy. Możecie dodać także żurawinę lub orzechy. Na wierzch układamy cienkie plastry jabłka. Pieczemy w temp. 180 stopni ok.35 min do "suchego patyczka ". Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem i cynamonem.
Wygląda bardzo apetycznie! :)
OdpowiedzUsuńZ PEWNOŚCIĄ PYSZNE! ZAPRASZAM NA SZARLOTKĘ Z DYNIĄ POD BEZĄ:POZDRAWIAM
OdpowiedzUsuńhttp://gotujenacodzien.blogspot.com/2014/10/szarlotka-z-dynia-pod-bezowa-chmurka.html
Mmm, jestem pewna, że smakowało wybornie :)
OdpowiedzUsuń