Masa czekoladowa:
- 1 tabliczka czekolady gorzkiej
- 1 tabliczka czekolady mlecznej
- cała margaryna lub masło
- 2 cukry waniliowe
- 5 całych jajek
-1/3 szklanki mąki
Masa serowa:
- 1 całe jajko
- 1 cukier waniliowy
- kilka łyżek mascarpone lub serka naturalnego
- mąki tyle, aby konsystencja była taka sama, jak masy czekoladowej
W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę razem z tłuszczem. Pozwalamy masie troszkę ostygnąć. Następnie masę miksujemy razem z jajkami, cukrem i mąką aż będzie jednolita i gładka. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, blachę wyściełamy papierem do pieczenia. Z masą serową postępujemy podobnie, miksujemy wszystkie składniki, pamiętajmy aby obie masy miały podobną konsystencję. Wtedy wyjdą Wam wzorki. Gotową masę czekoladową wylewamy na blachę, a na nią masę serową. Pieczemy nie dłużej niż 20 minut.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz